ROT-avdrag

Lite krångligare för oss, betydligt enklare för dig!
Nu blir det ännu enklare för dig att nyttja ROT-avdraget. Skillnaden nu efter 1 juli - 2009 jämfört med tidigare år är att du som konsument slipper att ligga ute med ROT-pengarna till nästa års deklaration. Istället så betalar du nu istället för 30% direkt vid faktureringen och låter oss sköta resten

Fler ägare, större avdrag
Eftersom skattereduktionen är kopplad till individen och inte fastigheten innebär detta att max två delägare till ett småhus eller en bostadsrätt kan få skattereduktion med sammanlagt 60 000 kronor (2 x 30 000 kr) per år.

Så funkar det i praktiken
Vi på R.M måleri är pålästa om ROT-avdraget. Därför hjälper vi och förklarar för dig vad du har rätt att få skattereduktion för. Detta gör vi när vi ändå är ute och tittar på uppdraget för att kalkylera offert. När sedan arbetet är genomfört skickar vi en faktura där du får 30% avdragen direkt på din faktura.
Resterande arbetskostnad får vi som leverantör nu istället utbetald av Skatteverket och det gör att du kan lägga den tiden du tidigare skulle lagt på skatteblanketter hos Skatteverket nu kan lägga på att njuta av ditt nymålade hus eller rum eller bara av vilken bra affär du precis gjort.

Kan jag få skattereduktion även om jag inte betalar någon skatt?
Du kan aldrig få skattereduktion med ett högre belopp än vad du ska betala i slutlig skatt. Om du inte ska betala någon slutlig skatt så får du ingen skattereduktion eftersom det inte finns någon skatt att räkna av emot.

Måste man äga bostaden för att kunna få skattereduktion?
Skattereduktion medges för ROT-arbete som har utförts i en bostad som den som söker skattereduktion själv äger, exempelvis ett småhus eller en bostadsrätt.
För att du ska ha rätt till skattereduktion måste du både äga och själv nyttja den fastighet eller bostadsrätt där ROT-arbetet har utförts. Det räcker om du äger en del av fastigheten eller bostadsrätten för att du ska kunna få skattereduktion.

Inget lägsta belopp
Den lägsta beloppsbegränsningen för att kunna få skattelättnad försvinner.
Mer information om ROT-avdraget finns även på Skatteverkets hemsida, http://www.skatteverket.se, skriv ROT-avdrag i sökfältet uppe till höger och klicka på Sök.

Ring till oss för mer information eller ett gratis kostnadsförslag.

Meny

Hem

Länkar

Kontakt

Skyliftuthyrning

Kampanj

ROT-avdragKontakt

Tfn: 0346-583 45
Mobil: 0705-57 79 79

E-post:
info@
rasmussonsmaleri.se